SPA Resort

TAHITI Urzekający ciało i zmysły balsam rozświetlający

alantoina
Łagodzi podrażnienia skóry, używana powszechnie w medycynie jako składnik maści i zasypek stosowanych w leczeniu trudno gojących się uszkodzeń skóry.
witamina E (tokoferol)
- (tokoferol) - Jako aktywny antyutleniacz chroni włókna kolagenowe przed degradacją, zabezpieczając skórę przed efektami przedwczesnego starzenia.
masło shea (Shea Butter)
- (Shea Butter) - Posiada właściwości gojące rany i zmiękczające skórę. Surowiec ten w sposób naturalny chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych i przedwczesnym starzeniem się skóry.
hialuronian sodu
- jest pochodną kwasu hialuronowego, jednego z występujących naturalnie mukopolisacharydów. Działa jako środek do zatrzymywania wody w przestrzeni śródmiąższowej. Pod tym względem jest jedną z najsilniejszych substancji nawilżających w kosmetyce.
czarna perła (Hydrolized Pearl)
- czarna perła - wyciąg z czarnej perły, połączenie aragonitu (krystaliczny węglan wapnia) i konchioliny (białko). Ekstrakt stymuluje metabolizm w naskórku i wymianę komórek w najbardziej zewnętrznych warstwach skóry. Skóra staje się rozświetlona, bardziej elastyczna i jędrna.
 
karotka (Carrot Extract, Daucus Carota Sativa)
- (Carrot Extract , Daucus Carota Sativa) - olej ze specjalnego gatunku marchwi, bogaty w karoten, naturalny żółty barwnik roślinny zaliczany do grupy karotenoidów. Ma on pewną zdolność pochłaniania promieniowania UV. Jest także inhibitorem wolnych rodników. Nadaje skórze ciemniejszą barwę.
β-karoten
Przyspiesza metabolizm komórkowy i odnowę naskórka, jednocześnie przeciwdziała nadmiernej szorstkościi łuszczeniu się skóry oraz powstawaniu przebarwień i plam.
kwas hialuronowy
- występujący naturalnie mukopolisacharyd w tzw. istocie międzykomórkowej tkanki łącznej. Kwas hialuronowy w tkankach działa jako smar w stawach, galaretowata substancja spajająca oraz środek do zatrzymywania wody w przestrzeni śródmiąższowej. Pod tym względem jego możliwości są największe ze wszystkich pozostałych znanych w kosmetyce substancji.
storczyk purpurowy (orchidea, Orchis Mascula)
- patrz: ORCHIDEA.
Inne produkty z serii SPA Resort  |  Zobacz wszystkie Drukuj